Om oss

Ända sedan det brittiska företaget Shapemaster introducerade sitt innovativa utbud av ”Toning tabels” i slutet av 1980-talet, har Shapemaster varit pionjär inom tillverkning av motorstyrd träningsutrustning. Maskinerna designas och tillverkas vid Shapemasters fabrik i West Yorkshire, England.

Shapemasters produkter säljs i Sverige genom det norska företaget Active Import AS.

 

Maskinerna

Till skillnad från konventionell träningstrustning, baseras shapemaster`s träningsmaskiner inte enbart på användarens muskelkraft då maskinerna styrs av en motor och en växellåda som gör att maskinerna rör sig själva. Den som tränar arbetar antingen passivt eller aktivt med maskinens rörelse och man reglerar själv hur mycket eller hur lite tryck man vill ha. Det ger alla en möjlighet att träna, oberoende av fysik, ålder och vikt. Ribban för att börja att träna ligger därför mycket lågt .

Träningsmaskinerna lämpar sig för människor som känner sig obekväma i ett traditionellt gym miljö. För exempel för personer med funktionshinder, personer med sjukdommar såsom MS , fibromyalgia, stroke pasienter, personer som kommer tillbaka efter perioder av skada/inaktivitet och äldre personer som har svårt att komma igång med träning.